İşte leziz bir Girit usulü etli enginar yemeği tarifi:
Malzemeler:
- 4 adet enginar
- 400 gram kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
- 2 adet büyük domates, rendelenmiş
- 1 büyük soğan, doğranmış
- 3 diş sarımsak, ezilmiş
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
- Tuz ve karabiber
- Yarım demet taze maydanoz veya kişniş (servis için)
Tarif:
- Enginarları temizleyin. Bunun için, enginarların saplı kısımlarını kesin ve dış yapraklarını ayıklayın. Enginarların uçlarını kesin ve ortadan ikiye kesin. İç kısımlarını bir kaşıkla temizleyin ve limonlu su dolu bir kaba alarak kararmalarını önleyin.
- Kuzu etini yıkayın ve suyunu süzün. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Doğranmış soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin.
- Soğanlar yumuşadıktan sonra sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
- Kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Rendelenmiş domatesleri ve domates salçasını tencereye ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edin, karıştırın.
- Etler ve domates sosu iyice harmanlandıktan sonra, yarım su bardağı suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte etler yumuşayana kadar yaklaşık 45-60 dakika pişirin.
- Enginarları tencereye düzenli bir şekilde yerleştirin. Üzerine biraz daha tuz serpip, üzerini örtecek kadar su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve enginarlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30-40 dakika daha pişirin.
- Yemeği ocaktan aldıktan sonra, üzerine taze doğranmış maydanoz veya kişniş serpip servis yapın.
Bu nefis Girit usulü etli enginar yemeğini pilav veya ekmekle servis edebilirsiniz. Ayrıca yanında yoğurt da ekleyerek sunabilirsiniz. Hazırladığınız bu özel yemeği sevdiklerinizle paylaşarak keyifli bir sofra deneyimi yaşayabilirsiniz. Afiyet olsun!