İşte nefis bir çoban kavurma tarifi:
Malzemeler:
- 500 gram kuzu kuşbaşı et
- 2 adet orta boy soğan, yemeklik doğranmış
- 2 adet yeşil biber, ince doğranmış
- 2 adet domates, kabuğu soyulmuş ve doğranmış
- 3 diş sarımsak, ezilmiş
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz ve karabiber
- Yarım demet taze maydanoz veya kişniş (servis için)
Tarif:
- Bir tencere veya derin bir tavada tereyağını veya sıvı yağı ısıtın. Kuzu etlerini ekleyin ve her tarafını kahverengileşene kadar kızartın. Kuzu etlerini kızartırken sık sık karıştırarak eşit şekilde pişmelerini sağlayın.
- Kızaran etlerin üzerine yemeklik doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar yumuşayıp şeffaflaşana kadar soteleyin.
- Soğanlar yumuşadıktan sonra ince doğranmış yeşil biberleri ve ezilmiş sarımsakları ekleyin. Birkaç dakika daha soteleyin.
- Daha sonra doğranmış domatesleri ekleyin ve domatesler iyice pişene kadar karıştırarak kavurun.
- Kavurduğunuz domateslerin üzerine toz kırmızı biber, kimyon, tuz ve karabiber ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.
- Kısık ateşte, etler ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Arada bir karıştırarak malzemelerin yanmamasını sağlayın.
- Çoban kavurma piştikten sonra ocaktan alın. Üzerine taze doğranmış maydanoz veya kişniş serpip servis yapın.
Bu leziz çoban kavurmasını pilav veya ekmekle servis edebilirsiniz. Ayrıca yanında turşu veya yoğurt da ekleyerek sunabilirsiniz. Hazırladığınız bu özel yemeği sevdiklerinizle paylaşarak keyifli bir sofra deneyimi yaşayabilirsiniz. Afiyet olsun!