Kuzu Etli Yahni

İşte nefis bir kuzu etli yahni tarifi:

Malzemeler:

  • 500 gram kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 adet büyük soğan, yemeklik doğranmış
  • 3 diş sarımsak, ezilmiş
  • 2 adet domates, rendelenmiş veya küçük doğranmış
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
  • 2 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 2 adet havuç, halka şeklinde dilimlenmiş
  • 2 adet patates, büyük küp şeklinde doğranmış
  • 2 adet biber (yeşil veya kırmızı), uzunlamasına dilimlenmiş
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber (isteğe bağlı)
  • Tuz ve karabiber
  • Yarım demet taze maydanoz veya kişniş (servis için)

Tarif:

  1. Bir tencerede veya derin bir tavada sıvı yağı veya tereyağını ısıtın. Kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini ekleyin ve her tarafını kahverengileşene kadar kızartın.
  2. Kızartılmış kuzu etlerini tencereden alın ve bir kenara alın.
  3. Aynı tencerede doğranmış soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin.
  4. Soğanlar yumuşadıktan sonra ezilmiş sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  5. Rendelenmiş veya küçük doğranmış domatesleri tencereye ekleyin ve domatesler suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  6. Kavrulan domateslerin üzerine domates salçasını ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
  7. Tencereye kuzu etlerini geri ekleyin. Üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin. İsteğe bağlı olarak toz kırmızı biber ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  8. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte etler yumuşayana kadar yaklaşık 1.5 – 2 saat pişirin.
  9. Etler yumuşadıktan sonra dilimlenmiş havuçları, küp şeklinde doğranmış patatesleri ve dilimlenmiş biberleri ekleyin. Tencerenin kapağını tekrar kapatın ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika daha pişirin.
  10. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra ocaktan alın ve sıcak olarak servis tabağına alın. Üzerine taze doğranmış maydanoz veya kişniş serpip servis yapın.

Bu leziz kuzu etli yahniyi pilav veya ekmekle servis edebilirsiniz. Yanında yoğurt veya turşu da ekleyerek sunabilirsiniz. Hazırladığınız bu özel yemeği sevdiklerinizle paylaşarak keyifli bir sofra deneyimi yaşayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Devamı..

Nefis Kuzu Eti Kavurması

İşte nefis bir kuzu eti kavurması tarifi:

Malzemeler:

  • 500 gram kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
  • 2 adet büyük soğan, yemeklik doğranmış
  • 3 diş sarımsak, ezilmiş
  • 2 adet domates, rendelenmiş veya küçük doğranmış
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber (isteğe bağlı)
  • Tuz ve karabiber
  • Yarım demet taze maydanoz veya kişniş (servis için)

Tarif:

  1. Bir tencerede veya derin bir tavada sıvı yağı veya tereyağını ısıtın. Kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini ekleyin ve her tarafını kahverengileşene kadar kızartın.
  2. Kızartılmış kuzu etlerini tencereden alın ve bir kenara alın.
  3. Aynı tencerede doğranmış soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin.
  4. Soğanlar yumuşadıktan sonra ezilmiş sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  5. Rendelenmiş veya küçük doğranmış domatesleri tencereye ekleyin ve domatesler suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  6. Kavrulan domateslerin üzerine domates salçasını ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
  7. Domates salçası kavrulduktan sonra sıcak su veya et suyunu ekleyin. İsteğe bağlı olarak toz kırmızı biber ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  8. Kuzu etlerini tekrar tencereye ekleyin ve karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte etler yumuşayana kadar yaklaşık 1.5 – 2 saat pişirin. Pişirme süresi kuzu etinin kalınlığına ve istediğiniz pişme derecesine bağlı olarak değişebilir.
  9. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra ocaktan alın ve sıcak olarak servis tabağına alın. Üzerine taze doğranmış maydanoz veya kişniş serpip servis yapın.

Bu leziz kuzu eti kavurmasını pilav veya ekmekle servis edebilirsiniz. Yanında yoğurt veya turşu da ekleyerek sunabilirsiniz. Hazırladığınız bu özel yemeği sevdiklerinizle paylaşarak keyifli bir sofra deneyimi yaşayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Devamı..

Kuzu Kol Pişirme

İşte tencerede kuzu kol pişirmek için gereken malzemeler ve tarif:

Malzemeler:

  • 4 adet kuzu kol
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
  • 2 adet büyük soğan, doğranmış
  • 4 diş sarımsak, ezilmiş
  • 2 adet domates, kabukları soyulmuş ve doğranmış
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber (isteğe bağlı)
  • Tuz ve karabiber
  • 2 adet defne yaprağı
  • Yarım demet taze maydanoz veya kişniş (servis için)

Tarif:

  1. Kuzu kol parçalarını yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın.
  2. Bir tencere veya derin bir tavada sıvı yağı veya tereyağını ısıtın. Kuzu kollarını ekleyin ve her iki tarafını da hafifçe kahverengileşene kadar kızartın. Kızartırken sık sık çevirin, böylece her tarafı eşit şekilde pişer.
  3. Kızartılmış kuzu kollarını tencereden çıkarın ve bir kenara alın.
  4. Aynı tencerede doğranmış soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin.
  5. Soğanlar yumuşadıktan sonra ezilmiş sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  6. Doğranmış domatesleri tencereye ekleyin ve domatesler suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  7. Domatesler kavrulduktan sonra domates salçasını ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
  8. Kavrulan domateslerin üzerine kuzu kollarını tekrar tencereye yerleştirin. Üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin. İsteğe bağlı olarak toz kırmızı biber ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  9. Defne yapraklarını ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte etler yumuşayana kadar yaklaşık 1.5 – 2 saat pişirin. Pişirme süresi kuzu etinin kalınlığına ve istediğiniz pişme derecesine bağlı olarak değişebilir.
  10. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra ocaktan alın ve sıcak olarak servis tabağına alın. Üzerine taze doğranmış maydanoz veya kişniş serpip servis yapın.
  11. Bu tarifte kuzu ön kol kullanıyorum ve kuzu kol kaç kilo gelir derseniz genelde 1.5 kg geliyor. Arka olursa daha ağır olur, kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz. Başka bir malzeme olmadığından miktar ve ölçü derdi yok bu tarifte.
  12. Kuzu tandır kuzunun neresinden yapılır? Kuzu tandır hangi etten yapılır? sorusu gelecektir mutlaka, ben hep ön kol kullanıyorum, kalabalıksa da arka da kullanıyorum, kuzu kol lezzet katacak kadar yağlı oluyor ve dilimlendiğinde tencereye kolayca sığıyor. Bunun dışında kuzunun kaburga bölgesi de var ama kaburga eti hem daha iri kemikli hem de bu kadar etli olmadığından bu tarifte tercih etmiyorum. Kuzu gerdan etini de Düğün çorbası yapımında sıklıkla kullanıyorum. Düğün çorbası tarifine de buradan ulaşabilirsiniz 🙂
  13. Kasap bana eti verdiğinde yıkamadan yapmamı söylemişti ama ben biraz titiz biriyim sanırım içim rahat etmiyor. Üzerinde kemik veya kıl parçası kalmasın diye nazikçe yıkıyorum.
  14. Kasabımın ikinci olarak ısrar ettiği konu; mutlaka kaya tuzu kullanın. Ne kadar fark edebilir diye düşünmedim değil, varsa evinizde hazırda sofralık tuz değil de kaya tuzu kullanabilirsiniz.
  15. Etleri ocağa koyunca tencerenin kapağını kapatın ve gereksiz yere açmayın ki sıcağı ve buharı kaçmasın.
  16. Kuzu tandır tencerede ne kadar sürede pişer? Gazlı ocaklarda küçük gözü en kısıkta açın. Elektrikli ocakta sıcaklığı 2 ye ayarlayın. Tencereye ocağa göre süre değişebilir ama yaklaşık 3 saat pişirin. Suyu buharlaşıp artık kendi yağında pişmeye başlayınca olmuş demektir.

Bu lezzetli tencerede pişirilmiş kuzu kolü, pilav veya ekmekle servis edebilirsiniz. Yanında közlenmiş sebzeler veya salata da ekleyerek sunabilirsiniz. Hazırladığınız bu özel yemeği sevdiklerinizle paylaşarak keyifli bir sofra deneyimi yaşayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Devamı..

Çoban Kavurma Tarifi

İşte nefis bir çoban kavurma tarifi:

Malzemeler:

  • 500 gram kuzu kuşbaşı et
  • 2 adet orta boy soğan, yemeklik doğranmış
  • 2 adet yeşil biber, ince doğranmış
  • 2 adet domates, kabuğu soyulmuş ve doğranmış
  • 3 diş sarımsak, ezilmiş
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz ve karabiber
  • Yarım demet taze maydanoz veya kişniş (servis için)

Tarif:

  1. Bir tencere veya derin bir tavada tereyağını veya sıvı yağı ısıtın. Kuzu etlerini ekleyin ve her tarafını kahverengileşene kadar kızartın. Kuzu etlerini kızartırken sık sık karıştırarak eşit şekilde pişmelerini sağlayın.
  2. Kızaran etlerin üzerine yemeklik doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar yumuşayıp şeffaflaşana kadar soteleyin.
  3. Soğanlar yumuşadıktan sonra ince doğranmış yeşil biberleri ve ezilmiş sarımsakları ekleyin. Birkaç dakika daha soteleyin.
  4. Daha sonra doğranmış domatesleri ekleyin ve domatesler iyice pişene kadar karıştırarak kavurun.
  5. Kavurduğunuz domateslerin üzerine toz kırmızı biber, kimyon, tuz ve karabiber ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.
  6. Kısık ateşte, etler ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Arada bir karıştırarak malzemelerin yanmamasını sağlayın.
  7. Çoban kavurma piştikten sonra ocaktan alın. Üzerine taze doğranmış maydanoz veya kişniş serpip servis yapın.

Bu leziz çoban kavurmasını pilav veya ekmekle servis edebilirsiniz. Ayrıca yanında turşu veya yoğurt da ekleyerek sunabilirsiniz. Hazırladığınız bu özel yemeği sevdiklerinizle paylaşarak keyifli bir sofra deneyimi yaşayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Devamı..

Etli Enginar Yemeği (Girit Usulü)

İşte leziz bir Girit usulü etli enginar yemeği tarifi:

Malzemeler:

  • 4 adet enginar
  • 400 gram kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 adet büyük domates, rendelenmiş
  • 1 büyük soğan, doğranmış
  • 3 diş sarımsak, ezilmiş
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz ve karabiber
  • Yarım demet taze maydanoz veya kişniş (servis için)

Tarif:

  1. Enginarları temizleyin. Bunun için, enginarların saplı kısımlarını kesin ve dış yapraklarını ayıklayın. Enginarların uçlarını kesin ve ortadan ikiye kesin. İç kısımlarını bir kaşıkla temizleyin ve limonlu su dolu bir kaba alarak kararmalarını önleyin.
  2. Kuzu etini yıkayın ve suyunu süzün. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Doğranmış soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin.
  3. Soğanlar yumuşadıktan sonra sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  4. Kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  5. Rendelenmiş domatesleri ve domates salçasını tencereye ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edin, karıştırın.
  6. Etler ve domates sosu iyice harmanlandıktan sonra, yarım su bardağı suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte etler yumuşayana kadar yaklaşık 45-60 dakika pişirin.
  7. Enginarları tencereye düzenli bir şekilde yerleştirin. Üzerine biraz daha tuz serpip, üzerini örtecek kadar su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve enginarlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30-40 dakika daha pişirin.
  8. Yemeği ocaktan aldıktan sonra, üzerine taze doğranmış maydanoz veya kişniş serpip servis yapın.

Bu nefis Girit usulü etli enginar yemeğini pilav veya ekmekle servis edebilirsiniz. Ayrıca yanında yoğurt da ekleyerek sunabilirsiniz. Hazırladığınız bu özel yemeği sevdiklerinizle paylaşarak keyifli bir sofra deneyimi yaşayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Devamı..

Kuzu Gerdan

İşte nefis bir kuzu gerdan tarifi için gereken malzemeler ve tarif:

Malzemeler:

  • 4 adet kuzu gerdan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 büyük soğan, doğranmış
  • 3 diş sarımsak, ezilmiş
  • 2 havuç, dilimlenmiş
  • 2 sap kereviz, doğranmış
  • 2 su bardağı et suyu veya su
  • Tuz ve karabiber
  • 2 yemek kaşığı un (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı taze doğranmış maydanoz veya kişniş (servis için)

Tarif:

  1. Kuzu gerdanları bol suyla yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın.
  2. Geniş bir tencerede zeytinyağını orta ateşte ısıtın. Kuzu gerdanları tencereye ekleyin ve her iki tarafını da hafifçe kahverengileşene kadar yaklaşık 5 dakika kızartın. Ardından tencereden çıkarın ve bir kenara alın.
  3. Aynı tencerede doğranmış soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin.
  4. Sarımsak, havuç ve kerevizi ekleyin, birkaç dakika daha soteleyin.
  5. Kuzu gerdanları yeniden tencereye yerleştirin ve et suyunu veya suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 1.5 – 2 saat boyunca pişirin. Etlerin yumuşak olması gerekiyor.
  6. Etler pişerken, ara sıra tencereyi kontrol edin ve suyunu kontrol ederek gerekirse biraz su ekleyin.
  7. Etler piştikten sonra, tuz ve karabiberle tatlandırın. Unu eğer kullanacaksanız et suyuyla birlikte pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın ve etlere ekleyin, birkaç dakika daha pişirin.
  8. Pişmiş kuzu gerdanları sıcak olarak servis tabağına alın. Üzerine taze doğranmış maydanoz veya kişniş serperek servis yapın.
  9. Kuzu gerdanları, pilav veya ekmek gibi yanında servis edebilirsiniz. Ayrıca buharda veya ızgarada pişirilmiş sebzelerle de servis edebilirsiniz.

Bu tarif, kuzu gerdanın yumuşacık ve lezzetli bir şekilde pişmesini sağlar. Hazırladığınız bu özel yemeği sevdiklerinizle paylaşarak keyifli bir sofra deneyimi yaşayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Devamı..

Kuzu Tandır

Kuzu pirzola, zengin lezzetiyle ve doyurucu özelliğiyle sofraların gözdesi olan bir yemektir. İşte kuzu pirzola yapmak için gereken malzemeler ve tarifi:

Malzemeler:

  • 8 adet kuzu pirzola
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak, ezilmiş
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 demet taze kekik veya biberiye (servis için)

Tarif:

  1. Kuzu pirzolaları temizleyin ve gerekirse fazla yağını kesin.
  2. Bir kaba zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, limon suyu, tuz, karabiber, kekik ve isteğe bağlı olarak kırmızı pul biberi ekleyin. İyice karıştırın.
  3. Hazırladığınız marinasyon sosunu kuzu pirzolaların her iki tarafına da sürün. Pirzolaları buzdolabında en az 1 saat boyunca dinlendirin. Daha uzun süre dinlendirirseniz lezzetin daha derinlemesine işlemesini sağlarsınız.
  4. Bir ızgara tavasını veya normal ızgarayı orta ateşte ısıtın. Pirzolaları ızgaraya yerleştirin ve her iki tarafını da yaklaşık 4-5 dakika pişirin. Pişirme süresi kuzu pirzolaların kalınlığına ve istediğiniz pişme derecesine bağlı olarak değişebilir. Ancak dikkat edin, kuzu eti hafif pembe kalacak şekilde pişirilmelidir, fazla pişirilirse sertleşebilir.
  5. Pişirdiğiniz kuzu pirzolaları sıcak olarak servis tabağına alın. Üzerine taze kekik veya biberiye yaprakları serperek servis yapın.
  6. Yanında közlenmiş sebzeler veya ızgara sebzelerle servis edebilirsiniz. Ayrıca pilav veya patates püresi gibi yan lezzetler de tercih edebilirsiniz.

Bu tarif ile hazırladığınız kuzu pirzola, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi etkileyecek bir lezzete sahip olacak. Afiyet olsun!

Devamı..

Ev Usulü Kuzu Tandır

Ev ortamında yapabileceğiniz en lezzetli fırın tandır karşınızda .

Ev Usulü Kuzu Tandır Tarifi İçin Malzemeler
Kuzu kol (benimki 2 kg)
3 diş ezilmiş sarımsak
1,5 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı kırmızı biber
1,5 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1,5 çay kaşığı tuz
Zeytinyağı
Servis için;

Domates, kuru soğan, maydanoz, yeşil biber, tırnak pide

Karabiber, kırmızı biber ,kimyon, kekik, tuz ,sarımsak ve zeytinyağı bir kabın içerisinde karıştıralım.
Ete bıçakla çizikler atalım.
Hazırlamış olduğumuz zeytinyağlı karışımı etin her tarafına sürelim ve yağlı fırın kağıdıyla açık kalmayacak şekilde saralım en az 30-45 dakika bekletelim.
220 derece fırında 1, 5-2 saat pişirelim.
Alta tırnak pide yanına domates soğan maydanoz ve biberle servis edelim.

Devamı..

Kuzu etinden Orman Kebabı

Kuzu Eti ile hazırlanan Lokanta Usulü Orman Kebabı, Türk mutfağının sevilen klasik yemeklerinden biridir. Zengin sebzelerle birlikte pişirilen kuzu eti, bu yemeğe hem derin bir lezzet hem de doyuruculuk katar.

İşte bu lezzetli yemeğin malzemeleri ve ayrıntılı tarifi:

Malzemeler:

  • 1 kg kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 adet büyük boy patates
  • 2 adet büyük boy havuç
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 su bardağı bezelye (önceden haşlanmış veya konserve)
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • 3 su bardağı sıcak su (veya et suyu)
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1/2 demet taze maydanoz (süslemek için)
  • 1 adet limon (suyu, isteğe bağlı)

Tarifi:

  1. Hazırlık:
  • Kuzu etini kuşbaşı doğrayın ve fazla yağlarını temizleyin.
  • Patatesleri ve havuçları soyup küp küp doğrayın.
  • Soğanı soyup yemeklik doğrayın.
  • Sarımsakları soyup ince ince doğrayın.
  • Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
  • Kırmızı ve yeşil biberleri yıkayıp tohumlarını çıkarın, ince ince doğrayın.
  • Bezelyeleri önceden haşlayın veya konserve kullanıyorsanız süzün.
  1. Eti Hazırlama:
  • Geniş bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısıtın.
  • Kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini tencereye ekleyin ve yüksek ateşte etlerin rengi dönene kadar kavurun.
  • Kavrulan etleri tencereden alın ve bir kenara koyun.
  1. Sebzelerin Hazırlanması:
  • Aynı tencereye biraz daha zeytinyağı ekleyin.
  • Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  • Havuçları ekleyin ve hafif yumuşayana kadar kavurun.
  • Patatesleri ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
  • Doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ekleyin, karıştırarak pişirin.
  • Domates salçası ve biber salçasını ekleyin, iyice karıştırarak sebzelerle birlikte kavurun.
  • Doğranmış domatesleri ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin.
  1. Etlerin ve Bezelyenin Eklenmesi:
  • Kavrulan sebzelerin üzerine, önceden kavurduğunuz kuzu etlerini ekleyin.
  • Haşlanmış bezelyeleri ekleyin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın.
  • Tuz, karabiber, kekik, kimyon ve pul biberi ekleyin.
  • 3 su bardağı sıcak suyu (veya et suyunu) tencereye ekleyin. Su miktarı malzemelerin üzerine çıkacak kadar olmalıdır.
  • Defne yaprağını ekleyin.
  1. Pişirme:
  • Tencerenin kapağını kapatın ve yemeği orta ateşte kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın ve kısık ateşte yaklaşık 1-1.5 saat pişirin. Etin iyice yumuşaması ve sebzelerin pişmesi gerekmektedir.
  • Pişirme süresinin sonuna doğru, yemeğin suyunu kontrol edin. Gerekirse biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
  1. Fırınlama:
  • Eğer fırında pişirme tercih ediyorsanız, tüm malzemeleri fırına dayanıklı bir kaba aktarın.
  • Fırını 180 dereceye (350 Fahrenheit) önceden ısıtın.
  • Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatın veya kapağını kapatın.
  • Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Fırında pişirme, yemeğe ekstra bir lezzet katacaktır.
  1. Servis:
  • Pişen yemeği ocaktan veya fırından alın ve birkaç dakika dinlendirin.
  • Servis etmeden önce üzerine ince kıyılmış taze maydanoz serpiştirin.
  • İsteğe bağlı olarak limon suyunu üzerine gezdirerek servis yapabilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Kuzu etini önceden kavurmak, yemeğe ekstra lezzet katar ve etin daha yumuşak olmasını sağlar.
  • Sebzeleri kavururken çok fazla yumuşamadan, fırında veya tencerede pişecek şekilde hazırlayın.
  • Yemeğin suyunu kontrol ederek, gerektiğinde sıcak su ekleyin. Suyun yeterli olması, yemeğin kuru olmamasını sağlar.
  • Defne yaprağı, yemeğe hoş bir aroma katar, ancak servisten önce çıkarılmalıdır.

Lokanta usulü bu Orman Kebabı tarifi, zengin malzemeleri ve lezzetiyle sofralarınıza farklı bir tat katacak. Misafirlerinize ve ailenize keyifle sunabileceğiniz bu lezzetli yemek, özellikle özel günlerde sofralarınızı süsleyecektir. Afiyet olsun!

Devamı..

Fırında Sebzeli Kuzu Eti

Fırında Sebzeli Kuzu Eti, hem sağlıklı hem de lezzetli bir yemektir. Kuzu etinin sebzelerle birlikte yavaş pişirilmesi, etin yumuşacık ve aromalı olmasını sağlar.

İşte malzemeleri ve ayrıntılı tarifi:

Malzemeler:

  • 1 kg kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 adet büyük boy patates
  • 2 adet büyük boy havuç
  • 2 adet büyük boy soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 adet büyük boy domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 su bardağı taze fasulye (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı bezelye (isteğe bağlı)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • 3 su bardağı sıcak su (veya et suyu)
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1/2 demet taze maydanoz (süslemek için)
  • 1 adet limon (suyu, isteğe bağlı)

Tarifi:

  1. Hazırlık:
  • Kuzu etini kuşbaşı doğrayın ve fazla yağlarını temizleyin.
  • Patatesleri ve havuçları soyun, iri küpler halinde doğrayın.
  • Soğanları soyup yarım ay şeklinde doğrayın.
  • Sarımsakları soyup ince dilimler halinde kesin.
  • Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
  • Yeşil ve kırmızı biberleri yıkayıp tohumlarını çıkarın, ince halkalar şeklinde doğrayın.
  • Taze fasulyeyi (kullanıyorsanız) ayıklayıp ikiye bölün.
  • Bezelyeleri (kullanıyorsanız) hazırlayın.
  1. Eti Marine Etme:
  • Kuzu etlerini geniş bir kaba alın.
  • Üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik, kimyon ve pul biberi ekleyerek iyice karıştırın.
  • Etleri en az 30 dakika, mümkünse 1-2 saat buzdolabında marine edin.
  1. Sebzelerin Hazırlanması:
  • Geniş bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve ısıtın.
  • Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  • Havuçları ekleyin ve hafif yumuşayana kadar kavurun.
  • Patatesleri ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
  • Doğranmış domatesleri, yeşil ve kırmızı biberleri ekleyin, karıştırarak pişirin.
  • Salçaları ekleyin ve sebzelerle birlikte iyice karıştırın.
  • Son olarak taze fasulye ve bezelyeleri ekleyin (eğer kullanıyorsanız) ve birkaç dakika daha pişirin.
  1. Fırın Hazırlığı:
  • Fırını 180 dereceye (350 Fahrenheit) önceden ısıtın.
  • Marine edilmiş kuzu etlerini geniş bir fırın kabına yerleştirin.
  • Üzerine kavurduğunuz sebze karışımını ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Tereyağını küçük parçalar halinde sebzelerin üzerine serpiştirin.
  • Defne yaprağını ekleyin.
  • 3 su bardağı sıcak suyu (veya et suyunu) fırın kabına ekleyin.
  1. Fırında Pişirme:
  • Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatın veya kapağını kapatın.
  • Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 2-2.5 saat pişirin. Etin iyice yumuşaması ve sebzelerin pişmesi gerekmektedir.
  • Pişirme süresinin son 30 dakikasında folyoyu veya kapağı çıkararak yemeğin üzerinin kızarmasını sağlayın.
  1. Servis:
  • Fırından çıkan yemeği birkaç dakika dinlendirin.
  • Servis etmeden önce üzerine ince kıyılmış taze maydanoz serpiştirin.
  • İsteğe bağlı olarak limon suyunu üzerine gezdirerek servis yapabilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Kuzu etinin marine edilmesi, yemeğe ekstra lezzet katacaktır. Marine süresini mümkün olduğunca uzun tutun.
  • Sebzeleri kavururken dikkatli olun, çok fazla yumuşamadan fırında pişecek şekilde hazırlayın.
  • Yavaş pişirme yöntemiyle kuzu eti iyice yumuşar ve tüm lezzetler birbirine geçer.
  • Fırın kabınız yoksa, derin ve ısıya dayanıklı bir fırın kabı kullanabilirsiniz.

Fırında Sebzeli Kuzu Eti, lezzetli ve besleyici bir yemektir. Uzun pişirme süresi boyunca tüm malzemeler birbirine karışarak mükemmel bir uyum sağlar. Bu tarifle hazırladığınız kuzu etli yemek, misafirleriniz ve aileniz için harika bir ana yemek olacaktır. Afiyet olsun!

Devamı..
  • 1
  • 2